Bestiální vražda psů na cvičáku

Bestiální vražda psů na cvičáku

Vážení přátelé kynologie, dovolujeme si zveřejnit informaci o bestiální vraždě dvou psů na Kynologickém cvičišti Březenecká v Chomutově.

Jak se jistě brzy dozvíte z novin a televize, došlo k bestiálnímu a naprosto nepochopitelnému činu na psech ubytovaných v kotcích na našem cvičáku v Chomutově. Někdo v noci z 23.4. na 24.4. založil požár sedmi kotců se psy, kde bohužel obě ubytované fenky uhořely.

2 fenky: nádherný kříženec, dvouletá pitbullterierka Pixie a německý ovčák – šestiletá Bára. Bohužel obě fenky tomuto útoku podlehly a uhořely přímo ve svých kotcích. Museli si projít tím největším peklem, které si nikdo z nás neumí představit. Smutné na této události je, že kotce nebyly zamčené, psy tedy bylo možné pustit a zničit jen kotce, šlo tedy o útok přímo na psy, kteří se nemohli bránit. Obě fenky jsme ještě dnes pohřbily do společného hrobu a budeme na ně s úctou vzpomínat.

Prosíme všechny, kteří cokoli v okolí cvičáku okolo půlnoci zahlédli, nebo se doslechnou něco o možném pachateli, aby informovali Policii České Republiky na lince 158.

Současně děkujeme Statutárnímu městu Chomutov, které nám přislíbilo bezplatné poskytnutí velkokapacitního kontejneru na likvidaci spáleniště.

V rámci úcty k zavražděným fenkám nebudeme na cvičáku v současnosti  žádné kotce budovat.

 

Pustili jsme se do odstraňování následků požáru. 

Středa 24.2013 - 12:00

Pátek 26.4.2013 - 14:00

Aktuálně 26.4.2013:

Máme přistaven již třetí kontejner od Statutárního města Chomutov a společnost, která si nepřeje být jmenována, nám zajišťuje úklid požářiště. Děkujeme i dobrovolníkům, kteří nám pomohou v neděli s plotem. Další nabídky pracovních sil tedy musíme s díky odmítnout, neboť bychom nebyli schopni pomoci adekvátně využít.

Vašich nabídek si velice vážíme. Přestože škoda na plotě a kotcích vznikla, zajistíme si prostředky z vlastních zdrojů. Máte-li přesto chuť pomoci, věnujte prosím svou pomoc například útulkům pro psy ve svém okolí. Pokud nás i tak budete chtít kontaktovat, využijte prosím email info@zkobrezenecka.cz. Za projevenou solidaritu děkujeme.

Neděle 28.4.2013 - 17:00

Máme odklizenu většinu odpadu, Městu Chomutov děkujeme za odvoz a likvidaci třech kontejnerů odpadu. Nejmenované firmě děkujeme za pracovní četu a dobrovolníkům za pomoc při úklidu. Máme zabetonované sloupky na nový plot a jakmile zatvrdne beton, natáhneme nový plot, který máme přislíben.

Pondělí 27.5.2013 - 17:00

Odpad odvozen, sloupky zabetonované, plot a ostnatý drát natažen. Teď se pustíme do úpravy terénu a výstavby překážkové dráhy. Ještě nejsme zdaleka u konce, tak to nevzdávejme! Díky všem za pomoc.

Pondělí 13.1.2014

Rozhodli jsme se, že se ma místě původních kotců pokusíme vytvořit trenažér pro záchranné psy.

Věc byla Policií ČR odložena, pachatele se zjistit nepodařilo.

KomentářePřidat komentář
Květa
Email: KVETASTETINOVA@seznam.cz
25.1.2015 14:30
Já si myslím že tyto lidi by měli být vyhoštěni z tohoto světa. Neměly by tady s námi žít. Dělají nám ze světa peklo. Ach chudinky.
Karolínka Prajzlerová
5.11.2014 21:19
Nebudu tu nic rozebirat, ale jsou to fakt zrůdy ty lidi co jim to udělali.
Karel Šplíchal Karel Šplíchal 27.5.2013 19:55
Za normální názory a pomoc všech děkujeme!
Pavel
Email: Pavelcobra@seznam.cz
11.5.2013 12:43
Dobrý den,omlouvám se že vůbec píšu řešíte tu blbosti jádro problému je v tom že to někdo dokáže udělat úcta majitelům
Markéta 2
Email: Amir98@atlas.cz
29.4.2013 14:26
Pokud neberu v potaz domky přímo podél silnice, tak cvičák je zde léta a domky za ním byly vystavěny o hodně později, takže když si někdo kupuje pozemek ví, co je na tom vedlejším a to by měl také akceptovat nebo se tam nestěhovat. Bohužel tento pozemek je velice lukrativní a lidé krutí
lydie
29.4.2013 10:30
Ktera bestije tohle udelala vzit ti tvorove nic neudelali kazdy zivi tvor ma pravo zit je mi moc lito tech lidi ktetr o sve milacky prisly
Eva
Email: babicka.hodna@seznam.cz
29.4.2013 5:32
Taky bych moc za to nedala ,že to vadilo i (odstraněno administrátorem) ...zvířata moc rádi nemají.
Eva
Email: babicka.hodna@seznam.cz
29.4.2013 5:24
Věřím tomu,že to udělali ti ,co bydlí v těch domcích,kolikrát jsem šla okolo a nadávali ,že tam psi štěkají
Vlasta Beličková
Email: vlasta.belickova@post.sk
28.4.2013 19:07
Povedzte,ktorá blbá a necitlivá človečia banda vie niečo také urobiť?Prečo a dokedy si ľudia budú myslieť že môžu na tomto svete všetko?Nejde len o to že milujem psov ale boli to živé bytosti.Verím že na každého v živote raz príde a dostane čo mu patrí a čo si zaslúži.
Lenka
WWW: www.pida.estranky.cz
27.4.2013 19:05
Pro Markétu: chtěla jsem se slečny nebo paní Markéty zeptat zda-li má svého vlastního psa 24 hodin pod dohledem. Chodíte nakupovat, do práce, k lékaři ?? A to je pes vždy s Vámi ?? Nebo máte někoho kdo Vám ho v těchto chvílích hlídá ? A lidé, kteří to tak nemají a psa musí např. na 6 a více hodin v době pracovní ponechat doma o samotě, tak si nemají psa pořizovat, protože ho vlastně nebudou mít 24 hodin denně pod dohledem ? Pokud vím, i v bytě může hořet, i v bytě může psovi "zaskočit" a udusit se, i v bytě nebo na zahradě se pes může zranit atd. Je absolutně nevhodné toto zde v nastalé situaci rozebírat. Majitelům přeji tímto hodně sil a chtěla bych říci, že ač to nyní tak nevypadá, tak čas vše spraví.
Jarmila
Email: favorit291@seznam.cz
26.4.2013 19:41
proč se tady napadáte to je bezvýznamné já si myslím že ti co to provedli nejsou ani zdaleka normální jelikož zdravý člověk toto nespáchá na žádném zvířeti a pokud ho policie dopadne tak dostane podmínku nebo něco takovýho ale těm bezbraným pejskům už to život nevrátí a jak asi trpěli chudáci mějte soucit s lidmi kteří o své miláčky přišli děkuji
Lori
26.4.2013 12:31
Pro Lenku : každý pes, ať už je to mrňous nebo obr, který je chovaný v bytě a má dostatek pohybu se má určitě fajn, stejně tak jako pes, který je na zahradě u domku a chodí na procházky. Majitelé jsou různí a kolikrát psy na zahradě u domu v kotci jsou na tom mnohem hůř než psy v bytě. Myslím, že není dobré srovnávat psa, který hlídá nějaký objekt. Ten se totiž pohybuje po celém pozemku a jakmile by nastal požár, určitě by neuhořel, protože by nebyl zavřený..... Nejsem příznivcem držení psů v kotci a rozhodně mi nepřijde lepší mít psa v něm zavřeného než aby byl s páníčkem v bytě nebo aspoň volně se pohybovat u baráku. Každý na to máme holt jiný názor. Tím to dohadování tady asi ukončila....
lenka
Email: Erlichova.l@seznam.cz
26.4.2013 12:29
ráda bych, ale Vám zřejmě nemá smysl cokoliv říkat. máte svou pravdu a tu si romluvit nenecháte, takže je to zbytečné. Tamější cvičák znám a znám i jeho zodpovědné vedení. chytáte mě za slova, takže to dále nebudu rozebírat, ale doufam, že si i vy uvědomujeme, že po takové zrudnosti vaše kritika nikomu nepomůže.více komentovat nebudu
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
26.4.2013 12:20
V pořádku, jsem ráda že jste reagovala. Jen jsem čekala že budete mit silnější argumenty než "asi jste dokonalá".
lenka
Email: Erlichova.l@seznam.cz
26.4.2013 12:15
dobrá, zřejmě jste dokonalá a vše víte nejlip. ale musela jsem na vás reagovat
PrvníPředcházejícíStrana z 5DalšíPosledníPoložky 1 - 15 z 64

Přidat komentář