Pátrání po pohřešovaných osobách

Pátrání po pohřešovaných osobách

V průběhu měsíce června se byli členové naší Základní kynologické organizace Březenecká vyzvání k účast na pátrání po pohřešovaných osobách.

Jednalo se o pátrání po pohřešovaném muži v okrese Chomutov,ženě v okrese Kolín a chlapci v okrese Benešov.

Necelou hodinu od výzvy jsem byli připraveni k výjezdu na zásah a to nejen psovodi, ale i další ochotní lidé, kteří psovody doprovází. Jejich přítomnost je stejně důležitá, jako samotná práce psa a psovoda.

Pátrání v okrese Chomutov probíhalo v místech předpokládaného možného pohybu pohřešovaného muže od odpoledne až do rána druhého dne bez nálezu. Muž byl nalezen později, bohužel bez známek života, na místě, které  psovodi neprohledávali.

Pohřešovanou ženu na Kolínsku našli její příbuzní v pořádku ještě před dojezdem našich členů (o jejím nalezení jsme byli informování cestou na místo).

Ještě ten samý den při návratu z cesty do Kolína,  jsme byli opět požádáni o další pátrání      po cca 9 ti letém chlapci a to na Berounsku .  Naštěstí i tento klučina byl nalezen před zahájením pátrání  zdravý a tak se naši členové mohli vrátit domů.

Zorganizovaní každého takového pátrání je organizačně velice náročné a samotné pátrání v terénu je náročné jak fyzicky tak psychicky a to nejen pro psovody a doprovody ale i pro psy. Všichni účastníci těchto pátrání jsou dobrovolníci, své psy cvičí a připravují ve svém volném čase a na své náklady.  O to více je třeba si jejich práce vážit.

V rámci přípravy spolupracujeme s jednotlivými složkami Integrovaného záchranného systému.

KomentářePřidat komentář
Žádné komentáře

Přidat komentář