Soustředění na Moldavě

Soustředění na Moldavě

Moldava - Penzion Stará myslivna - Krušné hory

Další z našich tradičních tréninkových víkendů proběhl ve dnech 24.-.26. srpna 2018. Sešlo s nás opět hodně - celkem 11 psovodů.  Na programu byla jednak práce v lese, jednak práce na sutině a navíc opět trošku teroie ohledně GPS a práce s mapou.

Pátek:

po příjezdu si psovodi dali poslušnost mimo cvičák na louce a po návratu na chalupu je čekal vědomostní test (znalost zkušebních řádů, něco z anatomie a fyziologie psa, něco z teroie výcviku a pod.) který pro ně připravila Jaruška.

Sobota:

na dopoledne připravil Honza cvičení ve spolupráci s Horskou službou. V sobotu v 8:30 přišla psovodům výzva s žádostí o pomoc při pátrání po pohřešovaných osobách. Psovodi se museli dostavit v co nekratším čase na určené místo. Po příjezdu byli seznámeni se situací a postupně byli spolu s pejsky převáženi na čtyřkolce na místo zásahu.  Převoz nikoho nerozházel! Po přesunu se bez problémů zapojili do práce v lese . Na průzkum v terénu měl každý tým 15  minut a k velké radosti obou výcvikářek to zvládli všichni na jedničku a pohřešovaného muže a ženu našli. Pro mladé pejsky (Alf, Gio, Cassy, Bady, Ully, Bert, Olin) to byla první podobní zkušennost. Jejich páníčci (Kamča, Milan, Katka, Honza, Luboš, Andrea a Danek) se navíc museli vypořádat s prací s vysílačkou, zjištění situace, získáním potřebných informací, zakreslením nálezů do situačního plánku a podobně. Pro zkušenější pejsky ( Mia, Bintu a Trish) byl připraven o něco větší terén ve kterém se hledali tři osoby (z toho dvě byly od sebe necelých 10 metrů). Čas na vypracování úkolu byl stejný tedy 15 minut. Ani tihle psy se nenechali rozhodit převozem na čtyřkolce a nečekanou situací dvou blízko sebe sedících figuratů. Zvládli vše na jedničku.  Díky patří velice ochotným figurantům Kristýně a Vaškovi, kteří zvládli být v lese 3 hodiny a to v dešti, který nám trochu zkomplikoval trénink.

odpoledne jsme věnovali tréninku na sutině. Vedením tréniku byli pověřeni Katka a Danek a svého úkolu se zhostili na jedničku. Na základě požadavku jednotlivých psovodů schovávali figuranty a připravovali terén. Zvládli to na jedničku - je vidět, že při trénincích sledují co a proč se dělá a velice dobře se učí.

večer patřil práci s GPS - psovodi dostali souřadnice a museli si je zadat do GPS, poté dojít na určené místo, najít poklad a v pořádku se vrátit. Nakonec to všichni zvládlli a malý dárek si na památku si našli.

Neděle:

dopoledne jsme se zaměřili na stopy - příprava na ZZZ, a dále na  práci psů v terénu - samostatná práce prace spojená s jeho ovladatelností, práce s větrem a podobně. Na dopoledne si pro nás všechny Katka připravila překvapení v podobě bubáka vycházejícícho z lesa. Myslím že víc se lekli páníčci než pejsci. Vidět najednou vycházet z lesa osobu celou v bílám oblečení se zahalenou tváří v bíle kukle byl mazec. Katka se na setkání s pejsky dobře připravila. Měla u sebe spoustu pamlsků a tak se pejsci velice rychle začali s "mimozemšťanem" kamarádit.

odpoledne před odjezdem jsme ještě zvládli trénink zaměřený na vysílání psů do určených směrů a intenzitu štěkání

 

Díky Jarce, Katce a Andrejce za zajištění obědů a večeří a díky Zdeňce a Kristýně za dobroty ke kávě a pivíčku.

 

Děkujeme majitelům Penzionu Stará myslivna za super zázemí a výborné snídaně.

 

Za 4 měsíce se tam znovu sejdeme -:))))

KomentářePřidat komentář
Žádné komentáře

Přidat komentář