Bestiální vražda psů na cvičáku

Bestiální vražda psů na cvičáku

Vážení přátelé kynologie, dovolujeme si zveřejnit informaci o bestiální vraždě dvou psů na Kynologickém cvičišti Březenecká v Chomutově.

Jak se jistě brzy dozvíte z novin a televize, došlo k bestiálnímu a naprosto nepochopitelnému činu na psech ubytovaných v kotcích na našem cvičáku v Chomutově. Někdo v noci z 23.4. na 24.4. založil požár sedmi kotců se psy, kde bohužel obě ubytované fenky uhořely.

2 fenky: nádherný kříženec, dvouletá pitbullterierka Pixie a německý ovčák – šestiletá Bára. Bohužel obě fenky tomuto útoku podlehly a uhořely přímo ve svých kotcích. Museli si projít tím největším peklem, které si nikdo z nás neumí představit. Smutné na této události je, že kotce nebyly zamčené, psy tedy bylo možné pustit a zničit jen kotce, šlo tedy o útok přímo na psy, kteří se nemohli bránit. Obě fenky jsme ještě dnes pohřbily do společného hrobu a budeme na ně s úctou vzpomínat.

Prosíme všechny, kteří cokoli v okolí cvičáku okolo půlnoci zahlédli, nebo se doslechnou něco o možném pachateli, aby informovali Policii České Republiky na lince 158.

Současně děkujeme Statutárnímu městu Chomutov, které nám přislíbilo bezplatné poskytnutí velkokapacitního kontejneru na likvidaci spáleniště.

V rámci úcty k zavražděným fenkám nebudeme na cvičáku v současnosti  žádné kotce budovat.

 

Pustili jsme se do odstraňování následků požáru. 

Středa 24.2013 - 12:00

Pátek 26.4.2013 - 14:00

Aktuálně 26.4.2013:

Máme přistaven již třetí kontejner od Statutárního města Chomutov a společnost, která si nepřeje být jmenována, nám zajišťuje úklid požářiště. Děkujeme i dobrovolníkům, kteří nám pomohou v neděli s plotem. Další nabídky pracovních sil tedy musíme s díky odmítnout, neboť bychom nebyli schopni pomoci adekvátně využít.

Vašich nabídek si velice vážíme. Přestože škoda na plotě a kotcích vznikla, zajistíme si prostředky z vlastních zdrojů. Máte-li přesto chuť pomoci, věnujte prosím svou pomoc například útulkům pro psy ve svém okolí. Pokud nás i tak budete chtít kontaktovat, využijte prosím email info@zkobrezenecka.cz. Za projevenou solidaritu děkujeme.

Neděle 28.4.2013 - 17:00

Máme odklizenu většinu odpadu, Městu Chomutov děkujeme za odvoz a likvidaci třech kontejnerů odpadu. Nejmenované firmě děkujeme za pracovní četu a dobrovolníkům za pomoc při úklidu. Máme zabetonované sloupky na nový plot a jakmile zatvrdne beton, natáhneme nový plot, který máme přislíben.

Pondělí 27.5.2013 - 17:00

Odpad odvozen, sloupky zabetonované, plot a ostnatý drát natažen. Teď se pustíme do úpravy terénu a výstavby překážkové dráhy. Ještě nejsme zdaleka u konce, tak to nevzdávejme! Díky všem za pomoc.

Pondělí 13.1.2014

Rozhodli jsme se, že se ma místě původních kotců pokusíme vytvořit trenažér pro záchranné psy.

Věc byla Policií ČR odložena, pachatele se zjistit nepodařilo.

KomentářePřidat komentář
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
26.4.2013 12:11
Milá paní Lenko... psy mám dva. Oba dva mají za sebou výchovu na cvičáku a ano i moji psi byli odkládáni do kotce ovšem pouze v dobe aktivit na cvičáku. Pohybu mají dostatek (cca 2-3 hodiny denně. Majitelku Pixie jsem nikdy neosočila z toho že by svého psa nemilovala. (Když už reagujete na mé názory, čtěte je prosím pozorně). Táké nechápu proč by někdo měl zavírat psa do chodby jak píšete. Pokud je zviře dobře vychované není důvod ho "odkládat do chodby" a to nezvyklé teplo? Nevím, ale moji psi se do té chodby chodí dobrovolně chladit. Táke jsem neřekla že by pes neměl v kotci pohodlí, pouze se tady řeší to že nechat psy na opušteném míste nebyl zrovna dobrý nápad. I služební (hlídací) psi nejsou přes noc zavřeni v kotcích ( to by pak byl jejich účel k ničemu že) Takže děkuji za Vaše doporučení si zajít na cvičak ale už se tak stalo :-) a díky bohu to byl zodpovědný cvičák kde by do kotců na noc bez dozoru nezavírali.
Lenka
Email: erlichova.l@seznam.cz
26.4.2013 11:27
A nezlobte se na mě, ale pokud psa miluju a starám se o něj, nedokazuji to tím, že ho doma chovám na gauči jak skleníkovou kytku, venčím ho jen když je krásně, aby si neušpinil pacinky a oblékám ho do mikiny, aby byl in... umíte si takhle v bytě přestavit leonbergera? nebo dogu? těm by v bytě bylo 100% fajn, co říkáte
Lenka
Email: erlichova.l@seznam.cz
26.4.2013 11:22
Dobrý den, dlouho jsem odolávala, ale už mě nebaví číst moralistické kecy paní Markéty a jí podobných.... Paní Markéto, máte psa? Máte ho ráda? Kolik mu dopřáváte pohybu a výchovy? Majitelka Pixie jí milovala a dopřávala jí přesně to, co pes potřebuje, lásku, pohyb a kázeň. Od 3 let jsem s rodiči navštěvovala cvičák na Březenecké, takže si troufám říct, že jsem vyrostla mezi psy a majiteli, kteří své psí kamarády milovali a vychovávali, dopřávali jim pohyb a pobyt mezi ostatními psy. V současné době cvičák nenavštěvuji, ale už od té doby, co si pamatuju, tam kotce na odložení psů byly a byly využívány. Odložit psa do kotce je mnohem lepší, než ho trápit v panelákovém bytě na chodbě, kde pes nemá prostor a navíc je tam nezvyklé teplo. Psi byli v kotcích jen přes noc, majítelé často zůstávali na cvičáku do pozdních hodin a brzy ráno své miláčky znovu navštěvovali. Troufám si říci, že pes v kotci na cvičáku má více pohodlí než v bytě. Mezi lidmi jsou hyeny, které si neváží života. Majitelům naše řeči, ani potrestání té lidské hyeny jejich fenečky nevrátí. Ale věřím, že činnost cvičáku to nezastaví. Díky takovýmto organizacím můžeme pouštět děti na hřiště, nebát se každého psa co jsem kolem, případně využívat jejich zkušenosti k výchově vlastního psa. Mimojiné co služební psi? Co ostrahy objektů? Tam jsou psi každou noc zavření v kotci, případně běhají po objektu, kde jsou úplně sami... Markéto, stále si myslíte, že to co říkáte je vhodné? Možná byste se měla zdržet komentáře. Nebo cvičák raději navštivte a uvidíte, že nejde o žádné odložení, či zbavení se odpovědnosti za psa přes noc, ale že se jim tam dostává přesně to, co potřebují. A nebojte se majitelku Pixie pozdravit !!!
viktor vinca
Email: viktorvinca@azet.sk
25.4.2013 23:00
dilino a strašný úbožiak a ďalej nenachádzam
Tereza
25.4.2013 22:54
Taky bych je do toho kotce zavřela a upálila.Je to ubohost když někdo dokáže ublížit němé tváři která se nemůže bránit.Je to hrozné co v dnešní době lidé dokážou dělat za prasárni pes je přece taky živí tvor který si zaslouží trochu ucty!!
hadžimit
25.4.2013 22:46
když vidím jak můj čtyřnohej miláček odpočívá tak z tohodle mám slzy v očích..nedokážu si představit to,čím si prochází majitelé
Petr
Email: faldicek@gmail.com
25.4.2013 22:01
Jakožto pejskař s vámi soucítím, je to opravdu hrozné, je to jako přijít o člena rodiny. Doufám, že ten co to provedl neujde trestu, otázkou je zda ten trest bude dostatečný, já bych řekl že ne
M+A
Email: martinec7@seznam.cz | WWW: http://www.veserice.estranky.cz/
25.4.2013 21:27
Ahoj všem, to co se stalo je šílené a nedokážu si předctavit tu bezmoc fenek, když nemůžou vůbec nic jen pomalu čekat na svůj konec! Toto bych přesně přál té swini co jim to udělala!
U nás na cvičáku se také diskutovalo o zřízení kotců, ale toto jsou právě ty důvody, proč jsem vždy byl porti, kor když je to na tak odlehmél místě, to tomu jen nahrává.
Držím Vám pěsti a přeji hodně sil. Martin a Anetka
Ondra
Email: Flix@email.cz | WWW: www.tricar4.webnode.cz
25.4.2013 21:25
Tohle dokáže udělat jen vymletej člověk, kterému něco udělal v mládí pes a teď dostal odvahu na bezbrané psy... potkat ho, tak ho zašlapu tři metry do zeme...
Katka K.
Email: katerina@kasparova.cz | WWW: www.haf-mnau.cz
25.4.2013 21:18
Hrozný strašný, nepochopitelný.... Snad se pachatel najde!!!
Je nám obrovsky líto pejsků i jejich majitelů - musí to být obrovská bolet. Soucítíme s vámi a myslíme na vás, moc!!
Danka
Email: nemethova5@seznam.cz
25.4.2013 20:54
Přátelé!
To je úplně jedno,jestli se teď hádáte,jestli psa v bytě,nebo kotci,tohle je naprostá tragédie,i když já mám psa 24 hodin na dohled,tak tohle je největší svinstvo,páč Vám tam někde běhá naprostý a nelítostný magor,na tohle se dívejte!!!!Jestli tohle udělal nevinným psí očím,kde je řečeno,že to třeba neudělá dítěti,nebo komukoliv z Vás!Je mi moc líto majitelů,hlavně,ať se drží,tohle teď fakt moc potřebují,aby do nich každý hnípal,trochu pokory by neškodilo.Dana,Ostrava
Milena Š.
Email: Milena8421@seznam.cz
25.4.2013 20:19
Hyena, která připraví utrpení nevinným zvířatům,si sama zaslouží smrt!!! To je opravdu hrdinství! Podle mně to udělal nějakej ,,nervní´´dědek,kterému vadilo štěkání. To není člověk ale ubožák a vrah-ta nejhorší kombinace. Ať se sám smaží v pekle aby věděl jaké to je...
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 19:51
Ivet děkuju ... někdy proste lidem schazí zdravý selsky rozum.
Iveta
Email: sedliveta@seznam.cz
25.4.2013 19:47
Je mi také líto,že nějaký magor toto udělal a zasloužil by smrt.V tom kotci na odlehlém místě to nebyl dobrý nápad psy nechávat.A pane Tomas co máte proti bílé,čisté rase?Já jsem hrdá,že nejsem černá,splzněná rasa co se nechá živit státem
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 19:35
Mužete být konkrétní kdo přesne nazval vaseho psa chudakem? Myslim ze nikdo, ovsem kdyby byli psy pod dozorem nebo aspon v dosahu zodpovedneho cloveka ktery cvicak provozoval nemuselo se to stat. Jinak preji uprimnou soustrast. Tohle nikomu nepreji to mi věřte.
PrvníPředcházejícíStrana z 5DalšíPosledníPoložky 16 - 30 z 64

Přidat komentář