Bestiální vražda psů na cvičáku

Bestiální vražda psů na cvičáku

Vážení přátelé kynologie, dovolujeme si zveřejnit informaci o bestiální vraždě dvou psů na Kynologickém cvičišti Březenecká v Chomutově.

Jak se jistě brzy dozvíte z novin a televize, došlo k bestiálnímu a naprosto nepochopitelnému činu na psech ubytovaných v kotcích na našem cvičáku v Chomutově. Někdo v noci z 23.4. na 24.4. založil požár sedmi kotců se psy, kde bohužel obě ubytované fenky uhořely.

2 fenky: nádherný kříženec, dvouletá pitbullterierka Pixie a německý ovčák – šestiletá Bára. Bohužel obě fenky tomuto útoku podlehly a uhořely přímo ve svých kotcích. Museli si projít tím největším peklem, které si nikdo z nás neumí představit. Smutné na této události je, že kotce nebyly zamčené, psy tedy bylo možné pustit a zničit jen kotce, šlo tedy o útok přímo na psy, kteří se nemohli bránit. Obě fenky jsme ještě dnes pohřbily do společného hrobu a budeme na ně s úctou vzpomínat.

Prosíme všechny, kteří cokoli v okolí cvičáku okolo půlnoci zahlédli, nebo se doslechnou něco o možném pachateli, aby informovali Policii České Republiky na lince 158.

Současně děkujeme Statutárnímu městu Chomutov, které nám přislíbilo bezplatné poskytnutí velkokapacitního kontejneru na likvidaci spáleniště.

V rámci úcty k zavražděným fenkám nebudeme na cvičáku v současnosti  žádné kotce budovat.

 

Pustili jsme se do odstraňování následků požáru. 

Středa 24.2013 - 12:00

Pátek 26.4.2013 - 14:00

Aktuálně 26.4.2013:

Máme přistaven již třetí kontejner od Statutárního města Chomutov a společnost, která si nepřeje být jmenována, nám zajišťuje úklid požářiště. Děkujeme i dobrovolníkům, kteří nám pomohou v neděli s plotem. Další nabídky pracovních sil tedy musíme s díky odmítnout, neboť bychom nebyli schopni pomoci adekvátně využít.

Vašich nabídek si velice vážíme. Přestože škoda na plotě a kotcích vznikla, zajistíme si prostředky z vlastních zdrojů. Máte-li přesto chuť pomoci, věnujte prosím svou pomoc například útulkům pro psy ve svém okolí. Pokud nás i tak budete chtít kontaktovat, využijte prosím email info@zkobrezenecka.cz. Za projevenou solidaritu děkujeme.

Neděle 28.4.2013 - 17:00

Máme odklizenu většinu odpadu, Městu Chomutov děkujeme za odvoz a likvidaci třech kontejnerů odpadu. Nejmenované firmě děkujeme za pracovní četu a dobrovolníkům za pomoc při úklidu. Máme zabetonované sloupky na nový plot a jakmile zatvrdne beton, natáhneme nový plot, který máme přislíben.

Pondělí 27.5.2013 - 17:00

Odpad odvozen, sloupky zabetonované, plot a ostnatý drát natažen. Teď se pustíme do úpravy terénu a výstavby překážkové dráhy. Ještě nejsme zdaleka u konce, tak to nevzdávejme! Díky všem za pomoc.

Pondělí 13.1.2014

Rozhodli jsme se, že se ma místě původních kotců pokusíme vytvořit trenažér pro záchranné psy.

Věc byla Policií ČR odložena, pachatele se zjistit nepodařilo.

KomentářePřidat komentář
Z.
25.4.2013 19:19
Jsem majitelka Pixie, křížence pitbula. Chtěla jsem vzkázat některým moralistickým lidem, že jsem sice Pixie měla v kotci, ale věnovala jsem jí tolik péče a lásky co jsem mohla. Byla pro mě vším, měla jsem ji od štěněte, ale náhle přišel nějaký bezpáteřní člověk (nechci být moc sprostá), a mou Pixienku mi během pár minut vzal.. Nemůžu očekávat že tomu porozumíte, když jste to nezažili a neznali jste mě, ani Pixie. Ale bylo by od vás pěkné, kdyby jste si nechali ty řeči o tom že má fenka byla chudák.. Měla se skvěle a mohla se mít dál, kdyby mezi námi nežili zrůdy...
Dagmar
Email: ramdy@email.cz
25.4.2013 19:19
Je mi moc líto, co se stalo. Nevím, jak nazvat někoho, kdo je takového činu vůbec schopen.
D.
Email: domci23@seznam.cz
25.4.2013 19:12
Podle mě je ubytování psů v kotcích odjakživa běžné. Jen čas letí a lidé si v dnešní době myslí že si můžou nejspíš dělat co chtějí a že všechno se točí jen kolem nich. Budují si nový svět nová pravidla. Znám spoustu pracovních a různých cvičených i necvičených psů, kteří bydlejí či bydleli na cvičácích v kotcích .. To si myslím, že byl nesmyslný útok .. Tímto směrem ..
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 19:09
A pokud dobre ctu tak se nikdo neobouva do toho proc tam psy byli ale do toho ze tam nekde byli sami. Kdyby to tak nebylo urcite by se dalo s tim pozarem udelat neco mnohem driv a nebo by nebyl zalozen vubec!
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 19:05
No jiste.. aby jste také nekopal za svuj tým že? Ocividne prave "to v noci" stacilo!
Karel Šplíchal Karel Šplíchal 25.4.2013 19:03
Neobouvejte se do toho, proč tam fenky byly. Neznáte osud páníčků a důvod, proč nejsou zavřené v panelákovém bytě, ale ve velkém kotci. Fenky tam spaly jen v noci, páníčkové s nimi trávili celý volný čas. Jen je nemohli mít v bytě. Nejsem si jist, jestli pes zavřený doma nebo na zahradě je ve větším bezpečí ... Pokud máte psa pod dohledem 24 hodin denně, závidím vám.
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 18:45
Jak myslite. Je Váš názor a mate na nej plne pravo. Ja jen rikam ze kdyz uz si nekdo poridi psa mel by se postarat i o jeho bezpeci. Je spravne kdyz se o ne staraji s laskou jak pisete ale podivejte se jak ti psy dopadli. Kdyz se budu o psa starat s laskou tak ho nenecham zavreneho v kotci nekde kde neni ani noha aby na ne dohlidla a navic jsou nepratelsti sousede. Podle me je sprostarna ze rikate ze je to lepsi nez kdyby byli zavreni v byte! To by asi tezko byli chudaci upaleni za ziva!!!
Helena
Email: siriuskolieB@email.cz
25.4.2013 18:36
nelíbí se mi navážení do neštastných majitelu tech pejsku,sama jsem měla psi ubytované na cvičišti několik let...je to sprostárna,uvědomte si,že i tito lidé se o své pejsky starají s láskou,a je to pořád lepší,než kdyby byli zavření v bytě!!hajzl,kterej je upálil by zasloužil zaživa stáhnout z kuže!!!středověký tresty zavést za takovéto zrudnosti!!!!!!!
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 18:10
Nechapu argumen paní Patry Svobodové. Za prvé ... nikdo tady neodsuzuje lidi za chovaní psů v kotcích. (Jde o to ze ty kotce nebyli hlídané, a at se na mě nikdo nezlobí ale není se pak čemu divit kdyz to dopadlo jak to dopadlo. Neomlouvám ten čin... ten je naprosto zrůdný ale vinu na tom má i samotný majitel) za druhé.. nechápu vase srovnání pro ponechání psa na cvicáku a pohozením v lese a nechavat ho na pospas osudu? (ikdyž ono nechat ho zavřeného v kleci bez možnosti úniku či bránění se bez dozoru je velmi inteligentní!) a za třetí když nedokážu psovy zajistit bezbečí tak si ho přeci nepořizuji ... !!!
Hanka
Email: h.kasparova@email.cz
25.4.2013 17:24
Tohle může udělat jen naprostý a definitivní magor.Pokud se hod podaří chytit, tak bych mu udělala tohle: zavřela do kotce a vše kolem zapálila - ne, že by si taky nezasloužil upálení za živa, ale aby se aspoň strachy pos...
Bohuslava
Email: lomicaro@gmail.com
25.4.2013 16:43
Je mi to líto a napadá mě spoustu sprostých slov směrem k tomu kdo to udělal...Myslím si, že majitelé teď prožívají smutek a navážet se do nich, jak to tu někteří děláte v tuto chvíli, je nemístné!
Petra Svobodová
WWW: www.brooke.wbs.cz
25.4.2013 16:30
Všichni, co odsuzují lidi, kteří měli psy v kotcích, by si měli přečíst článek - ne všichni máme to štěstí a tu možnost mít je 24hodin u sebe a nebo je mít v bytech - http://chomutovsky.denik.cz/zpravy_region/kdosi-zapalil-kotce-i-se-psy-to-muze-udelat-jenom-zruda-20130425.html - raději na cvičáku, kde je každodenní přístup, než uvázat nebo někde pohodit v lese a nechat na pospas osudu a nebo se jich zbavit odložením do útulku ... Zamyslete se nad tím, co tu píšete ... ty fenky měli své pány a jejich péči ... jen s nimi nebyldlely, protože to prostě nešlo ...
Lori
25.4.2013 16:11
Souhlas s Markétou, jak jsem psala, taky nechápu přístup majitelů a zavření psů o samotě někde v kotci. Znám to tam a vím, že nikdo nikde není, pokud se tam něco děje.... Je to smutný Vyhasly dva životy úplně zbytečně....
tomas
Email: ochpalomuj@seznam.cz
25.4.2013 15:28
to delaj jenom gadzove cesky huby
markéta
Email: havran_pirko@centrum.cz
25.4.2013 15:28
Taky nikdo netvrdí zě když je pes v kotci že ho nikdo nemá rád. Můj pes byl tež zaviran na cvicaku do kotce ovsem jen pod dozorem nekolika lidí! Jestli že byli tito nebozí psy pod dozorem jak je možné že požáru nikdo nevšiml? Pokud o tom tolik víte budu rádá když mi to objasníte!
PrvníPředcházejícíStrana z 5DalšíPosledníPoložky 31 - 45 z 64

Přidat komentář