Bestiální vražda psů na cvičáku

Bestiální vražda psů na cvičáku

Vážení přátelé kynologie, dovolujeme si zveřejnit informaci o bestiální vraždě dvou psů na Kynologickém cvičišti Březenecká v Chomutově.

Jak se jistě brzy dozvíte z novin a televize, došlo k bestiálnímu a naprosto nepochopitelnému činu na psech ubytovaných v kotcích na našem cvičáku v Chomutově. Někdo v noci z 23.4. na 24.4. založil požár sedmi kotců se psy, kde bohužel obě ubytované fenky uhořely.

2 fenky: nádherný kříženec, dvouletá pitbullterierka Pixie a německý ovčák – šestiletá Bára. Bohužel obě fenky tomuto útoku podlehly a uhořely přímo ve svých kotcích. Museli si projít tím největším peklem, které si nikdo z nás neumí představit. Smutné na této události je, že kotce nebyly zamčené, psy tedy bylo možné pustit a zničit jen kotce, šlo tedy o útok přímo na psy, kteří se nemohli bránit. Obě fenky jsme ještě dnes pohřbily do společného hrobu a budeme na ně s úctou vzpomínat.

Prosíme všechny, kteří cokoli v okolí cvičáku okolo půlnoci zahlédli, nebo se doslechnou něco o možném pachateli, aby informovali Policii České Republiky na lince 158.

Současně děkujeme Statutárnímu městu Chomutov, které nám přislíbilo bezplatné poskytnutí velkokapacitního kontejneru na likvidaci spáleniště.

V rámci úcty k zavražděným fenkám nebudeme na cvičáku v současnosti  žádné kotce budovat.

 

Pustili jsme se do odstraňování následků požáru. 

Středa 24.2013 - 12:00

Pátek 26.4.2013 - 14:00

Aktuálně 26.4.2013:

Máme přistaven již třetí kontejner od Statutárního města Chomutov a společnost, která si nepřeje být jmenována, nám zajišťuje úklid požářiště. Děkujeme i dobrovolníkům, kteří nám pomohou v neděli s plotem. Další nabídky pracovních sil tedy musíme s díky odmítnout, neboť bychom nebyli schopni pomoci adekvátně využít.

Vašich nabídek si velice vážíme. Přestože škoda na plotě a kotcích vznikla, zajistíme si prostředky z vlastních zdrojů. Máte-li přesto chuť pomoci, věnujte prosím svou pomoc například útulkům pro psy ve svém okolí. Pokud nás i tak budete chtít kontaktovat, využijte prosím email info@zkobrezenecka.cz. Za projevenou solidaritu děkujeme.

Neděle 28.4.2013 - 17:00

Máme odklizenu většinu odpadu, Městu Chomutov děkujeme za odvoz a likvidaci třech kontejnerů odpadu. Nejmenované firmě děkujeme za pracovní četu a dobrovolníkům za pomoc při úklidu. Máme zabetonované sloupky na nový plot a jakmile zatvrdne beton, natáhneme nový plot, který máme přislíben.

Pondělí 27.5.2013 - 17:00

Odpad odvozen, sloupky zabetonované, plot a ostnatý drát natažen. Teď se pustíme do úpravy terénu a výstavby překážkové dráhy. Ještě nejsme zdaleka u konce, tak to nevzdávejme! Díky všem za pomoc.

Pondělí 13.1.2014

Rozhodli jsme se, že se ma místě původních kotců pokusíme vytvořit trenažér pro záchranné psy.

Věc byla Policií ČR odložena, pachatele se zjistit nepodařilo.

KomentářePřidat komentář
Petule
Email: marsh.08@seznam.cz
25.4.2013 9:56
Jak to ty lidi můžou udělat, bezbrannému zvířeti .. Ty lidi co tohle dělají jsou strašný svině .. RIP fenečkám ... Po přečtení článku je mi hrozně, ještě přes tu rozmázlou šmouhu :(((
Martin
Email: beheryth@gmail.com
25.4.2013 9:32
todle dokáže udělat jenom idiot a ten co todle dokáže si zaslouží to samý. toho hajzla bych taky zapálil a smál se mu jak hoří.lidi jsou svině.chudáci psi
eva
Email: evikje@seznam.cz
25.4.2013 8:30
je to moc smutné sama mám psa celé roky a nechápu lidskou zlobu a nenávist přála bych jim totéž čím si obě fenečky prošly
lukas
Email: ledvajz@atlas.cz
24.4.2013 21:46
uelat jim to samí
PrvníPředcházejícíStrana z 5DalšíPosledníPoložky 61 - 64 z 64

Přidat komentář